Tato BBQ omáčka je výsledkem jedinečné spolupráce mezi Živinou a šéfkuchaři z prestižní restaurace Červený Jelen – spolumajitelem Patrikem Jarošem a executive chefem Markem Fichtnerem. Má autentickou kouřovou chuť a dokonale ladí s různými pokrmy. Je ideální k marinování, dochucení sendvičů nebo jako samostatně podávaný dip.
BBQ omáčka pálivá pozvedne chuťově vaši grilovačku. V Přerově jsme upekli zeleninu, přidali fermentovanou Gochujang pastu a dochutili k dokonalosti. Možná se stane, že ji sníte dříve, než bude jídlo z grilu hotové. Barbecue omáčku můžete také zapéct s nachos v troubě nebo ji nalít na talíř i mimo grilovačku. Pikantní je tak akorát, není to žádný hořák.
Tato pálivá BBQ omáčka je výsledkem jedinečné spolupráce mezi Živinou a šéfkuchaři z prestižní restaurace Červený Jelen – spolumajitelem Patrikem Jarošem a executive chefem Markem Fichtnerem. Má autentickou kouřovou chuť s pikantním twistem. Dokonale ladí s různými pokrmy a je ideální k marinování, dochucení sendvičů nebo jako samostatně podávaný dip. Zkusíte?
Rozpalte gril, barbecue sezóna je konečně tady! S pestrým mixem šesti našich populárních omáček si užijete opravdu nezapomenutelnou grilovačku. Mňam. Všechny omáčky jsou zabalené v pevné kartonové tašce. Stačí ji vzít a vyrazit.
100% přírodní dýňový omáčka, kolem které se škrob, barviva ani jiné látky nemihly ani zdálky. Za svou chuť i barvu vděčí jen lahodné zelenině.
100% přírodní dýňová omáčka okořeněná kampotským pepřem od české značky Pepper Field. Vyrobené ze zralých dýní a dalších ingrediencí. Má sladko-kořeněnou chuť a je ideální jako příloha k různým pokrmům.
Rozpalte gril, barbecue sezóna je konečně tady! S pestrým mixem šesti našich populárních omáček si užijete opravdu nezapomenutelnou grilovačku. Mňam. Všechny omáčky jsou zabalené v pevné kartonové tašce. Stačí ji vzít a vyrazit.
100% přírodní kečup, který škrob, barviva ani jiné přidané látky neviděla ani zdálky. Za svou krásnou barvu i jemnou chuť vděčí jen těm nejsladším rajským jablíčkům z jihomoravských polí.
100% přírodní dýňový kečup, kolem kterého se škrob, barviva ani jiná chemie nemihly ani zdálky. Za svou chuť i barvu vděčí jen lahodné zelenině, lehkou pálivost mu dodávají habanero papričky. Vyrobeno v Přerově z české dýně.
Tradiční kremžská hořčice, která nesmí chybět v žádné lednici. Obsahuje vitamíny B a C, minerály (vápník nebo hořčík), vlákninu a flavonoidy. Kremžská hořčice přijde vhod každému, kdo dává přednost ostrému jídlu. Je nezbytnou součástí letního grilování. Každý přece ví, že pořádná grilovačka se bez hořčice nemůže obejít. S pomocí této hořčice vyrobené ze špičkových surovin můžete své grilovací umění dovést k dokonalosti.
Lahodná a výrazná kremžská hořčice pro labužníky, která je zjemněná medem (sladidlo je nepostradatelnou ingrediencí). Obsahuje vitamíny B a C, minerály (vápník nebo hořčík), vlákninu a flavonoidy. Výslednou chuť hořčice nejvíce ovlivňuje ocet. Kremžská hořčice přijde vhod každému, kdo dává přednost ostrému jídlu. Je nezbytnou součástí letního grilování. Každý přece ví, že pořádná grilovačka se bez hořčice nemůže obejít. S pomocí této hořčice vyrobené ze špičkových surovin můžete své grilovací umění dovést k dokonalosti.
100% přírodní pečený Lahodňák, který škrob, barviva ani jiné přidané látky neviděl ani zdálky. Za svou krásnou barvu i jemnou chuť vděčí jen těm nejsladším rajským jablíčkům, které pečeme dle původní receptury našich babiček.
100% přírodní rajačatová omáčka, která škrob, barviva ani jinou chemii neviděla ani zdálky. Sladká rajčata v něm doplňují pálivé papričky Habanero a výsledkem je dokonale vyladěná, lehce štiplavá, chuť, která potěší milovníky všeho pikantního.
Čilipasta, která vás vystřelí z ponožek. Nikoliv pálivostí, ale hlavně chutí, která vznikla unikátním spojením aromatického koření, bylinek a několika druhů chilli papriček. Recept, který je vyšperkovaný k dokonalosti. Slaná, lehce nasládlá a příjemně pikantní. Bez ostychu ji přidávejte do nudlí, polévek, omáček nebo marinád. Vyzkoušejte na vlastní jazyk čili pastu, kterou jsme uvařili ve spolupráci s Chili Ta @chili_tathuy.
Čimičuri omáčka je aktuálně jedním z gastronomických hitů. Vytvořili jsme ji ve spolupráci s renomovanými šéfkuchaři z restaurace Červený Jelen – spolumajitelem Patrikem Jarošem a executive chefem Markem Fichtnerem. Okouzlí vás jemnou kyselinkou z limetky a svěží chutí plnou koriandru. Ideální je ke grilování – zkuste ji na steak, rybu nebo k zelenině. A pokud chcete zažít něco nevšedního, připravte si těstoviny s originální chutí.
Tato Čipotlová omáčka je výsledkem jedinečné spolupráce mezi Živinou a šéfkuchaři z prestižní restaurace Červený Jelen – spolumajitelem Patrikem Jarošem a executive chefem Markem Fichtnerem. Je pálivá a má výraznou chuť uzených jalapeños papriček. Skvěle se hodí ke grilované zelenině, do burgerů, tacos nebo do batátové polévky. Mňam!
Každé léto jednou končí, ale chuť sladkých a šťavnatých rajčat si můžete s touto famózní Ezme rajčatovou salsou užívat po celý rok. Unikátní kombinace chutí vás přenese až do Turecka, kde je oblíbená jako dip k masu nebo opečenému pečivu. Jde o další skvělou novinku od Živiny ve spolupráci s Crafted for Friends.
Tahle rostlinná Majo je naprosto bájo. Má jemnou, plnou chuť a hodí se ke všem příležitostem – ke grilované zelenině, do těstovinového salátu, k hranolkám. Každému jídlu dodá neodolatelný šmrnc grilované papriky. Mňam! Jde o další skvělou novinku od Živiny ve spolupráci s šéfkuchařem Markem Fichtnerem.
Chuťově vyladěné pesto z thajské bazalky, které jsme připravili ve spolupráci s kreativní kuchařkou Chili Ta. Do pesta jsme mimo olivového oleje přidali dýňová semínka, lahůdkové droždí a pár kapek limetkové šťávy. Díky tomu stačí pesto už jen přimíchat k těstovinám, namazat na pečivo nebo z něj vytvořit salátovou zálivku. Díky pestu bude výsledné jídlo chutnat tak, jako by vám ho připravovala přímo kuchařka Chili Ta.
Tato Portská omáčka je výsledkem jedinečné spolupráce mezi Živinou a šéfkuchaři z prestižní restaurace Červený Jelen – spolumajitelem Patrikem Jarošem a executive chefem Markem Fichtnerem. Hlavní roli v její chuti hraje boží kombinace rybízu s portským vínem. Perfektně doplní zvěřinu nebo jehněčí, ale hodí se i jako doplněk k paštikám či sýrům.
Teriyaki glazé je hustá a chuťově výrazná omáčka na bázi přírodně fermentované sójovky. Je obohacená medem a má jemnou, sladkou, lehce pálivou a kořeněnou chuť. Perfektně se hodí na marinování a glazování masa, ryb nebo zeleniny. Můžete ji také použít k přípravě stir-fry pokrmů ve woku, ke smažení nebo jako dip.
Autentická Vietnamská BBQ omáčka medová z čerstvých surovin, kterou vyrábíme v Přerově ve spolupráci s šéfkuchařem a restauratérem Štěpánem Návratem. Je skvělá hlavně na glazování tofu či masa, aby vám chutnalo stejně dobře jako v restauraci. Naše Vietnamská BBQ omáčka má kouřové aroma a je voňavá po citrónové trávě. Dochucená je přírodně fermentovanou sójovou omáčkou, bílým pepřem a spoustou medu
Kimchi je svěží fermentovaný salát s vrstevnatou chutí, která probudí vaše smysly. Celkově je spíš výraznější a slanější, hezky křupe a příjemně brní na jazyku. Na tomto Kimchi si pochutnají všichni, kdo mají rádi houbu známou jako Jidášovo ucho.
Kimchi je svěží fermentovaný salát s vrstevnatou chutí, která probudí vaše smysly. Celkově je spíš výraznější a slanější, hezky křupe a příjemně brní na jazyku. Na tomto Kimchi si pochutnají všichni, kdo mají rádi japonské houby shiitake.
Kimchi je svěží, křupavý a tak akorát štiplavý korejský zelný salát, který pomalu kvasí do krásy. Nálož vitamínů, minerálů a probiotik s nízkým obsahem kalorií. V našem podání je navíc 100 % vegan – místo rybí omáčky používáme japonskou sójovku Kikkoman. Oproti verzi Natural v něm naleznete kousky šťavnatého fenyklu, který nejen dokonale zvýrazňuje chuť Kimchi, ale také podporuje vaši chuť k jídlu, působí jako skvělý antioxidant a pomáhá snadnějšímu trávení.
Udělejte si zásoby našeho Kimchi – svěžího, křupavého korejského zelného salátu s miliardou probiotik, který pomalu kvasí do krásy. Pořiďte si zvýhodněný balíček, ve kterém najdete hned 6 sklenic po 500 g Kimchi Natur se střední pálivostí. Ušetříte tím nějakou tu korunu navíc a hlavně vám odpadnou starosti, že by vám tahle zázračná nízkokalorická nálož vitamínů a minerálů mohla každou chvíli dojít.
Udělejte si zásoby našeho 100% veganského Kimchi – svěžího, křupavého korejského zelného salátu plného probiotik, který pomalu kvasí do krásy. Pořiďte si zvýhodněný balíček, ve kterém najdete hned 3 sklenice po 500 g ryzí chuti středně pálivého Kimchi Fenykl. Ušetříte tím nějakou tu korunu navíc a hlavně vám odpadnou starosti, že by vám tahle zázračná nízkokalorická nálož vitamínů a minerálů mohla každou chvíli dojít.
Udělejte si zásoby našeho 100% veganského Kimchi – svěžího, křupavého korejského zelného salátu plného probiotik, který pomalu kvasí do krásy. Pořiďte si zvýhodněný balíček, ve kterém najdete hned 3 sklenice po 500 g ryzí chuti Kimchi Natur. Ušetříte tím nějakou tu korunu navíc a hlavně vám odpadnou starosti, že by vám tahle zázračná nízkokalorická nálož vitamínů a minerálů mohla každou chvíli dojít.
Udělejte si zásoby našeho 100% veganského Kimchi – svěžího, křupavého korejského zelného salátu plného probiotik, který pomalu kvasí do krásy. Zamilovali jste si jeho nejostřejší verzi? Pořiďte si zvýhodněný balíček, ve kterém najdete hned 3 sklenice po 500 g Kimchi Pálivé. Ušetříte tím nějakou tu korunu navíc a hlavně vám odpadnou starosti, že by vám tahle zázračná nízkokalorická nálož vitamínů a minerálů mohla každou chvíli dojít.
Kimchi je svěží, křupavý a tak akorát štiplavý korejský zelný salát, který pomalu kvasí do krásy. Nálož vitamínů, minerálů a probiotik s nízkým obsahem kalorií. V našem podání je navíc 100 % vegan – místo rybí omáčky používáme japonskou sójovku Kikkoman. Oproti verzi Natural v něm naleznete kousky šťavnatého fenyklu, který nejen dokonale zvýrazňuje chuť Kimchi, ale také podporuje vaši chuť k jídlu, působí jako skvělý antioxidant a pomáhá snadnějšímu trávení.
Kimchi Květák & Mrkev je svěží a křupavý fermentovaný salát. Má pikantní, lehce kyselou a zároveň nasládlou chuť. Jako vždy jde o nálož vitamínů, minerálů a probiotik s nízkým obsahem kalorií. Za recepturou stojí Marek Fichtner, executive chef vyhlášené restaurace Červený Jelen.
Kimchi je svěží fermentovaný salát s vrstevnatou chutí, která probudí vaše smysly. Celkově je spíš výraznější a slanější, hezky křupe a příjemně brní na jazyku. Na tomto Kimchi si pochutnají všichni, kdo mají rádi medvědí česnek.
Kimchi je svěží, křupavý korejský zelný salát, co pomalu kvasí do krásy. Nálož vitamínů, minerálů a probiotik s nízkým obsahem kalorií. V našem podání je navíc 100% vegan – místo rybí omáčky používáme vysoce kvalitní japonskou sójovou omáčku Kikkoman.
Balíček plný probiotik pro milovníky chutí. Vychutnejte si nálož vitamínů, minerálů a probiotik, kterými náš 100% veganský korejský zelný salát kimchi přímo přetékají. Díky skvělé chuti, minimu kalorií a úplné absenci všech konzervantů potěšíte nejen vaše chuťové pohárky, ale i vaše zdraví. Probiotika a enzymy obsahuje také fermentovaný ocet jablečný, který se hodí nejen na přípravu salátů a omáček, pít ho můžeme také nalačno se sklenicí vody. Střevní mikrobiom i chuťové pohárky vám poděkují.
Kimchi je svěží, křupavý korejský zelný salát, co pomalu kvasí do krásy. Nálož vitamínů, minerálů a probiotik s nízkým obsahem kalorií. V našem podání je tento fermentovaný salát rostlinný a chuťově vymakaný. Místo rybí omáčky používáme vysoce kvalitní japonskou přírodně fermentovanou sójovou omáčku.
Kimchi je svěží, křupavý a tak akorát štiplavý korejský zelný salát, co pomalu kvasí do krásy. Nálož vitamínů, minerálů a probiotik s nízkým obsahem kalorií. V našem podání je navíc 100 % vegan – místo rybí omáčky používáme přírodně fermentovanou sójovou omáčku. Oproti verzi Natur je více pálivé, ale nebojte se, pusa Vám neupadne.
Kimchi je svěží, křupavý a tak akorát štiplavý korejský zelný salát, co pomalu kvasí do krásy. Nálož vitamínů, minerálů a probiotik s nízkým obsahem kalorií. V našem podání je navíc 100 % vegan – místo rybí omáčky používáme japonskou sójovku Kikkoman. Oproti verzi Natural je více pálivé, ale nebojte se, pusa Vám neupadne!
Udělejte si zásoby našeho 100% veganského Kimchi – svěžího, křupavého korejského zelného salátu plného probiotik, který pomalu kvasí do krásy. Protože na jeho nepálivé verzi si s vámi rády pochutnají i vaše děti, pořiďte si zvýhodněný balíček, ve kterém najdete hned 3 sklenice po 500 g Kimchi Nepálivé. Ušetříte nějakou tu korunu navíc a hlavně získáte jistotu, že vám doma tahle zázračná nízkokalorická nálož vitamínů a minerálů nezmizí hned během prvního dne.
Kimchi je svěží, křupavý korejský zelný salát, co pomalu kvasí do krásy. Nálož vitamínů, minerálů a probiotik s nízkým obsahem kalorií. V našem podání je navíc 100 % vegan – místo rybí omáčky používáme přírodně fermentovanou japonskou sojovou omáčku. Na tomto Kimchi si pochutnají i děti a všichni ti, co nemají rádi příliš pikantní pokrmy.
Kimchi je svěží, křupavý korejský zelný salát, co pomalu kvasí do krásy. Nálož vitamínů, minerálů a probiotik s nízkým obsahem kalorií. V našem podání je navíc 100 % vegan – místo rybí omáčky používáme přírodně fermentovanou sójovou omáčku. Na tomto Kimchi si pochutnají i děti a všichni ti, co nemají rádi příliš pikantní pokrmy.
Kimchi Květák & Mrkev je svěží a křupavý fermentovaný salát. Má pikantní, lehce kyselou a zároveň nasládlou chuť. Jako vždy jde o nálož vitamínů, minerálů a probiotik s nízkým obsahem kalorií. Za recepturou stojí Marek Fichtner, executive chef vyhlášené restaurace Červený Jelen.
ŽIVÝ NÁPOJ S NÁVYKOVOU CHUTÍ Tato Kombucha je osvěžující, jemně perlivý funkční nápoj, vyrobený fermentací nálevu ze zeleného čaje a bazalky posvátné. Jako přírodní zdroj probiotik a antioxidantů napomáhá k lepšímu trávení, revitalizaci organismu a posílení imunity. Tulsi neboli bazalka posvátná dodává nápoji hutnou bylinnou chuť s nádechem tajemna. Objevte i vy pozitivní účinky pravidelného pití kombuchy.
100% ŽIVÝ NÁPOJ S NÁVYKOVOU CHUTÍ Tato Kombucha je osvěžující, jemně perlivý funkční nápoj, vyrobený fermentací nálevu z černého čaje a citronové trávy. Jako přírodní zdroj probiotik a antioxidantů napomáhá k lepšímu trávení, revitalizaci organismu a posílení imunity. Svěží tóny citronové trávy se snoubí s hutnou a příjemně zemitou chutí černého čaje Pu-erh s medovými podtóny. Objevte i vy pozitivní účinky pravidelného pití kombuchy.
ORIGINÁLNÍ ŘEMESLNÁ KOMBUCHA ZE ZELENÉHO ČAJE Pro milovníky intenzivních chutí je tu tato originální řemeslná bio kombucha ze zeleného a černého čaje. Jde o přirozeně perlivý fermentovaný nápoj, který se pro své přednosti pije již po tisíciletí. Všechny várky se vyrábí ručně ve velmi omezeném množství (tzv. small batch), díky čemuž je možné pečlivě sledovat chuť a kvalitu každé lahvičky. Na konci je živý nápoj, který je stejně zdravý jako lahodný.
ORIGINÁLNÍ ŘEMESLNÁ KOMBUCHA Z ČAJE A HOUBY CHAGA Originální řemeslná bio kombucha z černého a zeleného čaje a zdraví prospěšné houby chaga. Jde o přirozeně perlivý fermentovaný nápoj, který se pro své přednosti pije již po tisíciletí. Postupná fermentace čaje, kombuchové kultury a vitální houby chaga dává vznik široké paletě bioaktivních, tělu prospěšných látek. Konzumací houby čaga pozitivně ovlivníte imunitu, srdce, cévy a trávení.
100% ŽIVÝ NÁPOJ S NÁVYKOVOU CHUTÍ Květinová a svěží kombucha. Podmanivá chuť jasmínu doplněná lehkými tóny zeleného čaje s jemnou kyselinkou a trochou osvěžující svíravosti typické právě pro většinu kvalitních zelených čajů.
ORIGINÁLNÍ ŘEMESLNÁ KOMBUCHA Z ČAJE A MALIN Originální řemeslná bio kombucha z čaje a malin. Jde o přirozeně perlivý fermentovaný nápoj, který se pro své přednosti pije již po tisíciletí. Všechny várky se vyrábí ručně ve velmi omezeném množství (tzv. small batch), díky čemuž je možné pečlivě sledovat chuť a kvalitu každé lahvičky. Na konci je živý nápoj, který je stejně zdravý jako lahodný.
ORIGINÁLNÍ ŘEMESLNÁ KOMBUCHA Z ČAJE A ZÁZVORU Originální řemeslná bio kombucha z čaje a zázvoru, jenž ji dodává lehký říz. Jde o přirozeně perlivý fermentovaný nápoj, který se pro své přednosti pije již po tisíciletí. Všechny várky se vyrábí ručně ve velmi omezeném množství (tzv. small batch), díky čemuž je možné pečlivě sledovat chuť a kvalitu každé lahvičky. Na konci je živý nápoj, který je stejně zdravý jako lahodný.
ORIGINÁLNÍ ŘEMESLNÁ KOMBUCHA ZE ZELENÉHO ČAJE Originální řemeslná bio kombucha ze zeleného čaje. Jde o přirozeně perlivý fermentovaný nápoj, který se pro své přednosti pije již po tisíciletí. Všechny várky se vyrábí ručně ve velmi omezeném množství (tzv. small batch), díky čemuž je možné pečlivě sledovat chuť a kvalitu každé lahvičky. Na konci je živý nápoj, který je stejně zdravý jako lahodný.
100% ŽIVÝ NÁPOJ S NÁVYKOVOU CHUTÍ Co je lepší než kombucha? Kombucha každý den! Ráno nastartuje metabolismus, odpoledne doplní šťávu a večer klidně nahradí drink. Ty nejlepší účinky má ale hned po ránu nalačno. Tato Kombucha je osvěžující, jemně perlivý funkční nápoj, vyrobený fermentací nálevu ze zeleného čaje a bazalky posvátné. Jako přírodní zdroj probiotik a antioxidantů napomáhá k lepšímu trávení, revitalizaci organismu a posílení imunity. Tulsi neboli bazalka posvátná dodává nápoji hutnou bylinnou chuť s nádechem tajemna. Objevte i vy pozitivní účinky pravidelného pití kombuchy.
100% ŽIVÝ NÁPOJ S NÁVYKOVOU CHUTÍ Co je lepší než kombucha? Kombucha každý den! Ráno nastartuje metabolismus, odpoledne doplní šťávu a večer klidně nahradí drink. Ty nejlepší účinky má ale hned po ránu nalačno. Tato Kombucha je osvěžující, jemně perlivý funkční nápoj, vyrobený fermentací nálevu z černého čaje a citronové trávy. Jako přírodní zdroj probiotik a antioxidantů napomáhá k lepšímu trávení, revitalizaci organismu a posílení imunity. Svěží tóny citronové trávy se snoubí s hutnou a příjemně zemitou chutí černého čaje Pu-erh s medovými podtóny. Objevte i vy pozitivní účinky pravidelného pití kombuchy.
100% ŽIVÝ NÁPOJ S NÁVYKOVOU CHUTÍ Co je lepší než kombucha? Kombucha každý den! Ráno nastartuje metabolismus, odpoledne doplní šťávu a večer klidně nahradí drink. Ty nejlepší účinky má ale hned po ránu nalačno. Květinová a svěží kombucha. Podmanivá chuť jasmínu doplněná lehkými tóny zeleného čaje s jemnou kyselinkou a trochou osvěžující svíravosti typické právě pro většinu kvalitních zelených čajů.
Co je lepší než kombucha? 100% živá kombucha každý den! Ráno nastartuje metabolismus, odpoledne doplní šťávu a večer klidně nahradí drink. Ty nejlepší účinky má ale hned po ránu nalačno. V balení 24 ks najdete hned 3 příchutě - 8x Jasmín, 8x Citronová tráva a 8x Posvátná bazalka.
Tradiční čínská omáčka s vyváženou sladko-slanou chutí a mírnou pálivostí. V její chuti hrají prim arašídové máslo, med, zázvor a shiitake houby. Ideální pro marinování, grilování nebo jako dip. Ke každé Hoisin omáčce dárek 1x balení Udon nudlí.
Autentická Korejská chilli omáčka z čerstvých surovin, která vznikla ve spolupráci s šéfkuchařem a restauratérem Štěpánem Návratem. Je pálivější a dá se používat třeba jako dip. Korejská chilli omáčka se hodí se hlavně k různým pokrmům asijské kuchyně. Třeba do polévek, na burgery, k masu, jako dip, na nudle, stir-fry apod.
Autentický Miang dresink z čerstvých surovin, který vznikl ve spolupráci s šéfkuchařem a restauratérem Štěpánem Návratem. Chuťově výrazná zálivka na salát v thajském stylu. Stačí 1 plná lžíce na jednu porci salátu. Každý si už někdy doma asi připravil salát, který byl tak trochu nuda. Nic se nevyrovná asijskému salátu s Miang dresinkem, který je natřískaný chutěmi: je pestrý, sladkokyselý a lehce pikantní. Tento hustý Miang dresink je připraven pouze z čerstvých surovin. Najdete v něm třeba tamarindové pyré, červené chilli papričky, čerstvou citrónovou trávu, limetkové listy či galangal kořen. Zdravé a chuťově výrazné suroviny na jednom místě.
Autentická a chuťově výrazná omáčka se sladkokyselou chutí tamarindu pro rychlou přípravu asijských nudlí, které budou chutnat jako z vaší oblíbené restaurace. Z této skleničky připravíte 4-6 porcí thajských nudlí Pad Thai.
Sladká chilli omáčka patří k nejoblíbenějším omáčkám na světě. Ta naše je spíš pro milovníky ostrých chutí. Hodí se hlavně k různým pokrmům asijské kuchyně. Rozumí si dobře s masem, rybami, rýží nebo grilovanou zeleninou. Čistě rostlinného původu a je tedy vhodná i pro vegany Vyrobena z čerstvých surovin v Přerově Autentická Sladká chilli omáčka z čerstvých surovin, kterou jsme vyrobili v Přerově ve spolupráci s šéfkuchařem a restauratérem Štěpánem Návratem. Základem omáčky jsou zázvor a chilli papričky. Je extra pálivá a dá se používat jako dip nebo na glazování.
Japonská sójová omáčka přírodně fermentovaná bez přidaného glutamátu a konzervačních látek obsahuje řadu zdraví prospěšných látek a je velmi bohatá zejména na bílkoviny, vitamíny skupiny B, vitamín A a vitamín C. Díky sójové omáčce snížíte celkovou spotřebu soli, protože je bohatá na umami, která je typická slanou chutí. Sójová omáčka se využívá k dochucení asijských pokrmů, salátů, polévek nebo při přípravě sushi. Ochutit s ní můžete tofu, maso, ryby i zeleninu. Otevřenou omáčku skladujte v chladu v lednici, kde vydrží i 2 roky.
Teriyaki glazé je hustá a chuťově výrazná omáčka na bázi přírodně fermentované sójovky. Je obohacená medem a má jemnou, sladkou, lehce pálivou a kořeněnou chuť. Perfektně se hodí na marinování a glazování masa, ryb nebo zeleniny. Můžete ji také použít k přípravě stir-fry pokrmů ve woku, ke smažení nebo jako dip.
Autentická Teriyaki omáčka z čerstvých surovin, která vznikla ve spolupráci s šéfkuchařem a restauratérem Štěpánem Návratem. Nenapodobitelná japonská omáčka, která je poměrně sladká i slaná zároveň. Poslouží k marinování tofu, masa a ryb.
Autentická Vietnamská BBQ omáčka medová z čerstvých surovin, kterou vyrábíme v Přerově ve spolupráci s šéfkuchařem a restauratérem Štěpánem Návratem. Je skvělá hlavně na glazování tofu či masa, aby vám chutnalo stejně dobře jako v restauraci. Naše Vietnamská BBQ omáčka má kouřové aroma a je voňavá po citrónové trávě. Dochucená je přírodně fermentovanou sójovou omáčkou, bílým pepřem a spoustou medu.
Indická kari omáčka Tikka Masala nás nikdy neomrzí. Speciální kombinace čerstvých ingrediencí a koření vytváří krásně aromatickou a krémovou omáčku s komplexními vrstvami chutí. Nejčastěji se podává s rýží nebo chlebem naan. Na této nepálivé verzi si pochutná celá rodina.
Autentické Thajské červené kari z mnoha čerstvých surovin, které vaříme v Přerově ve spolupráci s šéfkuchařem a restauratérem Štěpánem Návratem. Uvařte si doma výborné thajské kari s rýží za 15 minut a pochutnejte si jako v restauraci.
Korma omáčku máme rádi pro svou jemnou, ale stále výraznou chuť. Vás určitě okouzlí i svou krémovou konzistencí. Ideální přílohou k tomuto kari je basmati rýže nebo indická placka naan.
Z jedné sklenice uvaříte 4-6 porcí vietnamského kari Čistě rostlinného původu a je tedy vhodná i pro vegany Vyrobené pouze z čerstvých surovin v Přerově Příprava Vietnamského kari nezabere víc jak 15 minut Jídlo jako z restaurace uvaříte doma za třetinovou cenu Autentické Vietnamské žluté kari z čerstvých surovin, které vyrábíme v Přerově ve spolupráci s šéfkuchařem a restauratérem Štěpánem Návratem. Uvařte si doma výborné vietnamské kari s rýží do 15 minut a pochutnejte si stejně
Autentické Thajské zelené kari z čerstvých surovin, které jsme uvařili ve spolupráci s šéfkuchařem a restauratérem Štěpánem Návratem. Uvařte si doma výborné thajské kari s rýží za 15 minut a pochutnejte si jako v restauraci. Jedna sklenice naší „zelené kari pasty“ vystačí na 4-6 porcí.
Autentické Balijské kari z čerstvých surovin, které vzniklo ve spolupráci s šéfkuchařem a restauratérem Štěpánem Návratem. Má jemnější a lehce oříškovou chuť, která vás ihned přenese do indonéské restaurace. Z jedné sklenice uvaříte snadno a rychle 6-10 porcí. Na Balijské kari jsme použili šalotku, česnek, zázvor, galangal kořen, citronovou trávu, kešu oříšky, kurkumu, chilli papričky Bird's Eye, dosladili palmovým cukrem a dosypali strouhaným kokosem. Vše z čerstvých ingrediencí.
Z jedné sklenice uvaříte 4-6 porcí indonéského rendang kari Čistě rostlinného původu a je tedy vhodné i pro vegany Vyrobené pouze z čerstvých surovin v Přerově Příprava kari nezabere víc jak 15 minut Jídlo jako z restaurace uvaříte doma za třetinovou cenu Autentické Indonéské rendang kari z čerstvých surovin, které vzniklo ve spolupráci s šéfkuchařem a restauratérem Štěpánem Návratem. Restovalo se pomalinku několik hodin, aby bylo krásně jemné. Z jedné sklenice připravíte snadno a rychle 6-10 porcí rendangu. Rendang je slavnostní pokrm indonéské kuchyně. Skládá se z hovězího masa, které se nakrájí na kostky, a dusí se s kokosovým mlékem a touto kari pastou. Přípravou se trochu podobá českému guláši nebo třeba francouzskému Beef Bourguignon. Maso můžete jednoduše nahradit jakýmkoliv rostlinným proteinem.
Pálivá kari omáčka Tikka Masala nás nikdy neomrzí. Speciální kombinace čerstvých ingrediencí a indického koření vytváří krásně aromatickou a krémovou omáčku s komplexními vrstvami chutí. Nejčastěji se podává s rýží nebo chlebem naan.
Chuť této omáčky dle originální italské receptury si rychle zamilujete. Rajčatová omáčka je jemně ochucená listy bazalky a řapíkatého celeru. Omáčku stačí už jen ohřát a servírovat s těstovinami nebo kuskusem a výborný oběd či večeře je za 10 minut i s vařením těstovin na stole.
Poctivý rajčatový protlak vyrobený z českých rajčat odrůd Šejk a Rio grande, díky nimž je protlak chutný a má krásně sytě červenou barvu. Rajčata uzrála na našich polích v nejteplejší a nejslunnější oblasti jižní Moravy a po sklizni jsou ihned zpracována. Během šetrné přípravy si protlak uchovává přírodní chuť a vůni. Samozřejmě neobsahuje přidaný cukr ani zahušťovací látky a je balen ve skle.
Salsa dip je hustá a zároveň lehká rajčatová omáčka. Dip je ideální volbou, jak si vychutnat chipsy a namáčet v ní nachos, hodí se však také na vaření a to díky své jedinečné chuti a snadnému použití s nejrůznějšími pochutinami. Salsu přidejte např. do mexické tortily, do rýžové misky nebo ji zapečte s nachos a chedarem k večeři.
Salsa dip bez přidaného cukru je hustá a zároveň lehká rajčatová omáčka nakrájená u nás v Přerově na drobné kousky. Tato Salsa je ideální volbou, jak si vychutnat chipsy a namáčet v ní nachos, hodí se však také na vaření a to díky své jedinečné chuti a snadnému použití s nejrůznějšími pochutinami. Salsu přidejte např. do mexické tortily, do rýžové misky nebo ji zapečte s nachos a chedarem k večeři.
Salsa dip je pikantní hustá a zároveň lehká rajčatová omáčka nakrájená u nás v Přerově společně s habanero na drobné kousky. Tato Salsa je ideální volbou, jak si vychutnat chipsy a namáčet v ní nachos, hodí se však také na vaření a to díky své jedinečné chuti a snadnému použití s nejrůznějšími pochutinami. Salsu přidejte např. do mexické tortily, do rýžové misky nebo ji zapečte s nachos a chedarem k večeři.
Autentická Korejská chilli omáčka z čerstvých surovin, která vznikla ve spolupráci s šéfkuchařem a restauratérem Štěpánem Návratem. Je pálivější a dá se používat třeba jako dip. Korejská chilli omáčka se hodí se hlavně k různým pokrmům asijské kuchyně. Třeba do polévek, na burgery, k masu, jako dip, na nudle, stir-fry apod.
Sladká chilli omáčka patří k nejoblíbenějším omáčkám na světě. Ta naše je spíš pro milovníky ostrých chutí. Hodí se hlavně k různým pokrmům asijské kuchyně. Rozumí si dobře s masem, rybami, rýží nebo grilovanou zeleninou. Čistě rostlinného původu a je tedy vhodná i pro vegany Vyrobena z čerstvých surovin v Přerově Autentická Sladká chilli omáčka z čerstvých surovin, kterou jsme vyrobili v Přerově ve spolupráci s šéfkuchařem a restauratérem Štěpánem Návratem. Základem omáčky jsou zázvor a chilli papričky. Je extra pálivá a dá se používat jako dip nebo na glazování.
Čilipasta, která vás vystřelí z ponožek. Nikoliv pálivostí, ale hlavně chutí, která vznikla unikátním spojením aromatického koření, bylinek a několika druhů chilli papriček. Recept, který je vyšperkovaný k dokonalosti. Slaná, lehce nasládlá a příjemně pikantní. Bez ostychu ji přidávejte do nudlí, polévek, omáček nebo marinád. Vyzkoušejte na vlastní jazyk čili pastu, kterou jsme uvařili ve spolupráci s Chili Ta @chili_tathuy.
Rozpalte gril, barbecue sezóna je konečně tady! S pestrým mixem šesti našich populárních omáček si užijete opravdu nezapomenutelnou grilovačku. Mňam. Všechny omáčky jsou zabalené v pevné kartonové tašce. Stačí ji vzít a vyrazit.
Chuťově a nutričně vyladěná pikantní kešu omáčka, která se skvěle hodí k těstovinám, jako dip k tofu, rybě nebo k masu. Výraznou chuť a složení omáčky oceníte také v zeleninovém salátu jako dresink a nejvíce potěšíme milovníky pravé italské pizzy. Krémová a jemná omáčka dokonale nahradí smetanu jako základ na pizzu a zachová tak její vláčnost. Omáčku jsme uvařili v Přerově ve spolupráci s nutriční koučkou Týnou Skalickou. Krémová kešu omáčka je 100% přírodní, rostlinná a bez lepku.
Chuťově a nutričně vyladěná pepřová kešu omáčka, kterou stačí pouze ohřát a servírovat. Kešu ořechy patří k nutričně nejvyváženějším ořechům vůbec a jsou skvělým zdrojem proteinu. Hodí se tedy skvěle jako dip ke grilované zelenině, k pečeným bramborám, k tofu nebo jako omáčka k rybě či masu. Omáčku jsme uvařili ve spolupráci s nutriční koučkou Týnou Skalickou. Krémová kešu omáčka je 100% rostlinná a bez lepku.
Chuťově a nutričně vyladěná kešu omáčka s shiitake houbami, kterou stačí pouze ohřát a servírovat. Kešu ořechy patří k nutričně nejvyváženějším ořechům vůbec a jsou skvělým zdrojem proteinu a ve spojení s protizánětlivou a výrazně posilující houbou shiitake tvoří dokonalé kombo. Shiitake vyniká skvělou chutí a lákavou vůní. Omáčku tak oceníte k masové, houbové nebo zeleninové směsi, ale třeba také jako dip k hranolkám nebo rýži. Omáčku jsme uvařili ve spolupráci s nutriční koučkou Týnou Skalickou z projektu @tojidlo.
Nudle japonského stylu Udon jsou předvařené a vakuově balené tak, aby s nimi nebyla už žádná práce. Předvařené chlazené nudle Udon stačí pouze 3 minuty povařit a podávat. Doporučujeme vyzkoušet s naší Teriyaki omáčkou. Teriyaki udon nudle tak máte za 10 min hotové, stačí už jen přidat zeleninu a nějaký protein. Balení 200 g je určeno na min. jednu porci.
Japonská sójová omáčka přírodně fermentovaná bez přidaného glutamátu a konzervačních látek obsahuje řadu zdraví prospěšných látek a je velmi bohatá zejména na bílkoviny, vitamíny skupiny B, vitamín A a vitamín C. Díky sójové omáčce snížíte celkovou spotřebu soli, protože je bohatá na umami, která je typická slanou chutí. Sójová omáčka se využívá k dochucení asijských pokrmů, salátů, polévek nebo při přípravě sushi. Ochutit s ní můžete tofu, maso, ryby i zeleninu. Otevřenou omáčku skladujte v chladu v lednici, kde vydrží i 2 roky.
Kokosové mléko je výbornou volbou, pokud netoužíte po mléku živočišném. Má krémovou konzistenci, příjemnou kokosovou chuť i aroma, dodá vám spoustu energie, vitamíny i minerály. Neobsahuje laktózu ani kasein a rovněž není zdrojem cholesterolu. Je proto skvělou volbou pro osoby trpící alergií na mléko živočišného původu. Kokosové mléko vyzkoušejte při vaření s našimi kari pastami, které najdete v naší nabídce společně s recepty.
Bezlepkové rýžové nudle jsou zdrojem energie vhodné pro celiaky a pro ty, kteří se stravují bezlepkovou dietou. Nejčastěji se používají do vietnamské nudlové polévky a na thajské Pad Thai nudle nebo jiné smažené nudle. Společně s naší Pad Thai omáčkou Živina uvaříte Pad Thai nudle jako z restaurace za 15 minut. Balení vystačí na 6-8 porcí.
Semolinové tagliolini, které trochu připomínají špagety či tagliatelle. V průřezu mají kulatý tvar a hodí se především k omáčkám a ragú. Výborné jsou také v kombinaci s máslem a lanýžem. Naše tagliolini jsou vyrobené bez vajec z italské semolinové mouky z tvrdé pšenice.
Dlouhozrnná rýže jasmínová patří mezi seté rýže a můžeme ji zařadit mezi nejznamější druhy na světě. Jasmínová rýže je po uvaření mírně lepkavá a nasládlá. Před přípravnou rýži několikrát propláchněte, třeba i 5x dokud se neztratí zakalená voda. Propláchnutou rýži nasypte do hrnce a zalijte vroucí vodou. Na 1 hrnek rýže dejte 1,5 hrnku vody. Po zalití vodou rýži promíchejte tak, aby se odlepila ode dna a přiveďte k varu, pak už rýži nemíchejte a nechte ji vařit pozvolna asi 10 až 15 minut pod pokličkou. V Asii rýži při vaření většinou nesolí, pokud ale preferujete slanou chuť rýže, osolte ji. My ji solíme až uvařenou. Na jednu porci použijte cca 80 g rýže.
Dobře stravitelné japonské pohankové soba nudle s příjemnou oříškovou chutí s obsahem sacharidů, vitamínů a minerálních látek. Skvěle se hodí do polévek nebo salátů. Japonské nudle vařte 3 minuty ve vroucí vodě, poté je sceďte a propláchněte studenou vodou, pokud z nich připravuje salát.
Tradiční semolinové nudle pro milovníky hřejivých polévek. Jsou vyrobené bez vajec z italské semolinové mouky z tvrdé pšenice. Nerozvařují se, nelepí a vašim vývarům dodají nejen krásnou texturu, ale i plnou chuť. Mňam.
Semolinové „rourky“ s osobitým šmrncem. Tyto rigatoni jsou vyrobené bez vajec z italské semolinové mouky z tvrdé pšenice. Občas se jim říká také maccheroni a jsou vhodné hlavně k hustým omáčkám a na zapékání. Mňam.
Kokosové mléko je výbornou volbou, pokud netoužíte po mléku živočišném. Má krémovou konzistenci, příjemnou kokosovou chuť i aroma, dodá vám spoustu energie, vitamíny i minerály. Neobsahuje laktózu ani kasein a rovněž není zdrojem cholesterolu. Je proto skvělou volbou pro osoby trpící alergií na mléko živočišného původu. Kokosové mléko vyzkoušejte při vaření s našimi kari pastami, které najdete v naší nabídce společně s recepty.
Japonské nudle Ramen se typicky používají v polévkách ale také na smažení.
Shiitake je exotická masitá houba, která je známá svou lahodnou chutí a účinky - zejména pro ty je hojně využívaná nejen v orientální kuchyni. Shiitake houby je skvělá do polévek, vývarů a omáček.
Pohanka je dietní obilovina, která je velmi prospěšná našemu organismu a pro svůj vysoký obsah lehce stravitelných plnohodnotných bílkovin, zvláště aminokyselin, nám poskytuje výživnou stravu. V poslední době o ni zájemi prudce vzrůstá, a to nejen mezi vegetariány a makrobiotiky.
Vločky jsou kvalitním zdrojem energie a živin. Zaženou hlad na dlouhou dobu, obohatí tělo o rozpustnou i nerozpustnou vlákninu i vitamíny a minerály, bílkoviny i nenasycené mastné kyseliny.
Nori je nejzajímavější mořská řasa především pro svou výbornou chuť. Výhodou mořské řasy je, že ji můžete jíst samotně nebo s nimi obohatit polévku či salát. Jsou přirozeně bezlepkové a vhodné pro vegany. V podobě plátků jsou přímo vyrobené pro přípravu sushi.
Quinoa, přezdívaná "superpotravina", je drobné zrno pocházející z Jižní Ameriky. Je bohatá na bílkoviny, obsahuje všechny esenciální aminokyseliny, což je vzácné v rostlinných potravinách, a je také zdrojem vlákniny, minerálů a vitamínů.
Polenta, to je kukuřičná kaše v italském podání. Je jednou ze základních, tradičních jídel v Itálii, velké oblibě se těší zejména na severovýchodě země, kde se perfektně daří kukuřici. Kdysi bývala jídlem chudých, dnes ji najdete na jídelním lístku každé italské restaurace.
Bulgur se získává z tvrdých odrůd pšenice, kdy se její zrna namáčí a napařováním se zbaví otrub. Po vysušení se podrtí na menší kousky. Namáčením a vařením dochází ke vzniku enzymů a částečné přeměně škrobů na jednoduché cukry. Díky tomu je také příprava bulguru velice snadná.
Přirozeně kvašené kousky zázvoru jejichž fermentace probíhá ve speciálním nálevu. Vhodný pro konzumaci jako nakládané okurky nebo k japonským pokrmům jako je poké nebo sushi.
Červená čočka pochází z Turecka, dnes je ale rozšířená po celé Asii i Evropě. Má vysoký obsah železa, selenu, fosforu, zinku a vitamínu B6. Díky vysokému obsahu železa a bílkovin je vhodná pro vegetariány a rovnoměrné uvolňování glukózy je vhodné pro diabetiky. Obsahuje také vysoký podíl vlákniny.
Cizrna patří mezi nejkvalitnější luštěniny vhodné pro lidskou výživu. Je velmi důležitá jak ve stravě vegetariánů, veganů, malých dětí a také pro těhotné ženy. Cizrna má vysoký podíl bílkovin, sacharidů a vlákniny.
Je to plochá ledvinovitá fazole s jemnou chutí. Díky této chuti jsou ideální ve spojení se zeleninou. Fazole lze využít pro přípravu salátů, polévek, kaší, zapečených jídel, pomazánek či gulášů. V kombinaci s rýží nebo jiným druhem obilniny poskytují plnohodnotné bílkoviny pro vegetariány.
Fazole černá ledvina je odrůda fazolí, která je oblíbená pro svou charakteristickou barvu, tvar a mírně nasládlou chuť. Tento typ fazolí je kulatý, s hladkým povrchem a tmavě fialovou až černou barvou, která je podobná barvě ledviny, což dalo vzniknout jejímu názvu.
Hrách je velmi sytý a vydatný, v kombinaci se zeleninou a obilovinami poskytuje bílkoviny vysoké kvality. Při jedení hrachu tedy očekáváme přísun velkého množství béček a enzymu protézy, která brání formování rakoviny na buněčné úrovni a tím působí preventivně proti rakovině.
Jáhly jsou vyráběny loupáním prosa. Vznikají tak žluté kuličky o průměru asi jeden milimetr. Používají se vařené např. k přípravě jáhelníku (na sladko i na slano), jahelné kaše a jahelných škubánků.
Kuskus je drobná, granulovitá obilovina, která je vyrobená z pšenice, ječmene nebo prosa. Tento populární pokrm pochází ze severní Afriky, ale je oblíbený po celém Středomoří a na Blízkém východě. Je vynikající jako příloha k masu, zelenině nebo salátům a je známý svou schopností absorbovat příchutě a koření. Je oblíbený pro svou jednoduchost přípravy a výbornou chuť.
Sushi rýže od vietnamské firmy Lortus rice. Odrůda Koshihikari.
Kulatozrnná rýže odrůdy Selenio na sushi, pěstovaná v Itálii. Zrno rýže je krátké, kulaté a lepivé, rýže je tedy ideální pro přípravu sushi.
Bezlepkové rýžové nudle Bún na vaření. Osmažte zeleninu, tofu, plody moře nebo maso a přidejte připravené nudle a ochuťte dle chuti. Rýžové nudle použijete také do letních závitků nebo polévek.
Fermentovaný zelený pepř té nejvyšší kvality vypěstovaný v provincii Kampot v Kambodži. Pro uchování maximální čerstvosti a zachování pepřové chuti jsou zrna vakuována.
Objevte další poklad provincie Kampot - přírodní, nerafinovanou mořskou sůl. Díky svému čistému složení má tato kvalitní mořská sůl vyšší nutriční hodnoty a dokonale zvýrazní chutě ve vašem jídle. Sůl je sbírána výhradně ručně a díky šetrnému zacházení v průběhu sběru si zachovává ty největší, symetrické krystaly plné chuti. Ať už potřebujete sůl na dochucování pokrmů, finální styling nebo na každodenní mletí, u nás si vyberete.
Hledáte jemnou, ale přesto pepřovou chuť? Pak je pravý bílý pepř tou správnou volbou. Jedná se o sloupnuté jadérko zralého červeného pepře - díky tomu nevyniká tolik svou intenzitou, ale kulatým, krémovým aroma. Jeho hladkou chuť podobnou muškátovému oříšku oceníte jako jemný podkres každého jídla.
Hledáte jemnou, ale přesto pepřovou chuť? Pak je pravý bílý pepř tou správnou volbou. Jedná se o sloupnuté jadérko zralého červeného pepře - díky tomu nevyniká tolik svou intenzitou, ale kulatým, krémovým aroma. Jeho hladkou chuť podobnou muškátovému oříšku oceníte jako jemný podkres každého jídla.
Hledáte jemnou, ale přesto pepřovou chuť? Pak je pravý bílý pepř tou správnou volbou. Jedná se o sloupnuté jadérko zralého červeného pepře - díky tomu nevyniká tolik svou intenzitou, ale kulatým, krémovým aroma. Jeho hladkou chuť podobnou muškátovému oříšku oceníte jako jemný podkres každého jídla.
Vyzkoušejte specifické vlastnosti dvou čerstvých zelených pepřů: fermentovaného a nakládaného v solném květu. Tyto pepřové kuličky jsou šťavnaté a křupavé, proto se nehodí do mlýnku. Vynikají svou silnou a intenzivní chutí. Párujte s omáčkami, finálně dochucujte, nebo ujídejte jako delikatesu.
Lahůdkové droždí, též nazývané jako „tebi“, je tajná ingredience, která udělá z vašich polévek, salátů a pomazánek nezapomenutelný zázrak. Už jste zkoušeli to naše? Přinese vám ještě o poznání lepší chuťový zážitek. A nejen že skvěle chutná, navíc je jedním z nejbohatších přírodních zdrojů vitamínů skupiny B. Jeho konzumací podpoříte svoji psychickou pohodu, tyto vitamíny totiž posilují správnou funkci nervové soustavy. Mají také pozitivní vliv na metabolismus a imunitní systém. Béčka prospívají vaší kráse a svědčí kvalitě vlasů, kůže a nehtů.
Palmový cukr se získává z palmové mízy v plném květu. Má medově sladkou chuť připomínající karamel a používá se v tradiční asijské kuchyni. Narozdíl od bílého cukru má tedy nízký glykemický index a nezatěžuje tak slinivku. Jedná se nerafinovaný cukr. Kromě toho je také dobrým zdrojem vzácného vitamínu B12. Má lehce nasládlou a výraznou chuť. Hlavně se používá v asijské kuchyni.
Překrásný bílý mlýnek s hlavou z ořechového dřeva a povrchovou úpravou, která zajišťuje snadnou omyvatelnost. Ladí s tmavě šedým, ale i ořechovým mlýnkem. Naplňte jej třeba bílým Kampotským pepřem nebo hrubozrnnou solí z Kampotu, ať na první pohled víte, jaká barva se uvnitř skrývá!
Pravý solný květ z provincie Kampot. Díky šetrnosti sběru je tato sůl bohatá na minerály a jiné stopové prvky. Její krystaly jsou křehounké a chuť svěží a jemná. Pravý solný květ se sbírá za velmi specifických a přísných klimatických podmínek, proto je množství této soli limitované a je považována za jednu z nejvzácnějších na světě. Solný květ neboli "Fleur de Sel" skvěle dochutí a zvýrazní chutě vašeho pokrmu. Delikátní křehké krystalky se rychle rozpouští a tím podporují chutě v jídle. Tato sůl nepatří do mlýnku, ani ji nemusíte drtit. Drobné krystaly se skvěle hodí na finální styling.
Nový skandinávský mlýnek s temně šedým, porcelánovým tělem a tmavě hnědou hlavou z ořechového dřeva představuje pravou severskou eleganci a minimalistický design. Díky patentovanému keramickému mechanismu CrushGrind® vždy bezchybně a rovnoměrně namele zrnka Kampotského pepře ve 14 stupních velikosti. Jeho dokonalý kónický design vám skvěle padne do ruky tak, že ho už nikdy nebudete chtít někomu půjčit. Záruka 25 let na mlecí mechanismus!
Balíček plný probiotik pro milovníky chutí. Vychutnejte si nálož vitamínů, minerálů a probiotik, kterými náš 100% veganský korejský zelný salát kimchi přímo přetékají. Díky skvělé chuti, minimu kalorií a úplné absenci všech konzervantů potěšíte nejen vaše chuťové pohárky, ale i vaše zdraví. Probiotika a enzymy obsahuje také fermentovaný ocet jablečný, který se hodí nejen na přípravu salátů a omáček, pít ho můžeme také nalačno se sklenicí vody. Střevní mikrobiom i chuťové pohárky vám poděkují.
Pár kapek našeho Octa 12 bylin dokáže perfektně zvýraznit a vyvážit výslednou chuť vašeho jídla. Bazalka, bobkový list, estragon, kopr, majoránka, máta, oregano, pepř, petržel, rozmarýn, šalvěj a tymián macerované v jablečném a lihovém octu dostanou kromě chuti jídla do rovnováhy i vaši střevní mikroflóru a pomůžou vám k lepšímu trávení. Ocet se hodí hlavně do studené kuchyně na dochucování pokrmů a čerstvých salátů, kterým dodá svěží, lehce nakyslou chuť.
Nový nefiltrovaný raw Ocet jablečný, který několik měsíců zraje v sudech. Jeho chuť je díky tomu kulatější a jemnější. Přirozenému kvašení jablek vděčí za přírodní mateční kulturu, což je shluk tělu prospěšných mikroorganismů a enzymů.
Nefiltrovaný raw Ocet jablečný s medem vás potěší příjemně sladkou medovou chutí, která zastře jeho původní lehkou kyselost. Všechno další ale zůstává stejné jako u klasické verze. Svou kulatou a jemnou chuť získává několikaměsíčním zráním v sudech. Díky přirozenému kvašení jablek obsahuje přírodní mateční kulturu, což je shluk tělu prospěšných mikroorganismů a enzymů. Proto jeden panák po ránu dokáže perfektně nastartovat vaše zažívání a postarat se o rovnováhu střevní mikroflóry.
Sladko-kyselý a slaný rýžový ocet se silným a vytrvalým sladovým aroma, který chutí připomíná sójovou omáčku. Ideální pro marinování pokrmů z tofu, masa a kachny na dochucení tmavých omáček nebo dušené zeleniny.
Sezamový olej je zajímavým pomocníkem v každodenní asijské kuchyni. Tmavý sezamový olej Oh Aik Guan je vyrobený z pražených sezamových semínek. Jemná oříšková chuť a kořenité aroma sezamového oleje od značky Oh Aik Guan učiní chuť vašeho pokrmu bohatší a hlubší.
Připravte si doma snadno a rychle autentické Pad Thai nudle jako od asijského šéfkuchaře. Z balíčku uvaříte 5-6 porcí nudlí s typickou sladkokyselou chutí tamarindu. Mňam.
Vše, co potřebujete k přípravě balijského kari. Balíček obsahuje Balijskou kari pastu 140 g, jasmínovou rýži 1kg a kokosové mléko 1l na vaření. Z tohoto balíčku uvaříte až 6 porcí zeleného kari a nějaká rýže ještě zbyde. Autentické Thajské zelené kari z čerstvých surovin, které jsme uvařili ve spolupráci s šéfkuchařem a restauratérem Štěpánem Návratem. Uvařte si doma výborné thajské kari s rýží za 15 minut a pochutnejte si jako v restauraci. Jedna sklenice naší „zelené kari pasty“ vystačí na 4-6 porcí. Video recept najdete níže.
To nejdůležitější, co vytvoří chuť tohoto umami vývaru podle kreativní kuchařky Chili Ta. Z tohoto balíčku uvaříte až 6 porcí hutného shiitake vývaru s tím, že Sójovou omáčku a sezamový olej použijete na spoustu dalších receptů. Balíček obsahuje: Soba nudle 300 g Pesto Shiitake 140 g Sójovka japonská přírodně fermentovaná 500 ml Sezamový olej 150 ml z praženého sezamu
Vše, co potřebujete k přípravě zeleného kari. Balíček obsahuje kari pastu Thajské zelené kari, jasmínovou rýži a kokosové mléko na vaření. Z tohoto balíčku uvaříte až 6 porcí zeleného kari a nějaká rýže ještě zbyde. Autentické Thajské zelené kari z čerstvých surovin, které jsme uvařili ve spolupráci s šéfkuchařem a restauratérem Štěpánem Návratem. Uvařte si doma výborné thajské kari s rýží za 15 minut a pochutnejte si jako v restauraci. Jedna sklenice naší „zelené kari pasty“ vystačí na 4-6 porcí. Video recept najdete níže.
Připravte si doma rychlé a chutné udon nudle a pochutnejte si jako v restauraci. Předvařené nudle stačí chvíli povařit a přimíchat k nim chuťově vyladěné pesto z thajské bazalky. Vydatný s skvělý oběd nebo večeři tak máte do 10 minut na stole. Z tohoto balíčku uvaříte 2-3 porce a ještě vám spousta pesta zbyde. To můžete namazat na chleba nebo z něj vytvořit osvěžující salátovou zálivku nebo ho přimíchat k jiné těstovině. Balíček obsahuje: Pesto Thajská bazalka 140 g 2x Udon nudle předvařené 200 g Pesto Thajská bazalka jsme uvařili ve spolupráci s kreativní kuchařkou Chili Ta. Video recept najdete níže.
Připravte si doma snadno a rychle živinami nabitý Poke Bowl, který bude chutnat jako od světového šéfkuchaře. Z tohoto balíčku uvaříte 10 pestrých porcí. Všechny naše produkty stačí po otevření skladovat v lednici, kde garantujeme min. trvanlivost 7 dnů. Přípravu rýžové misky si tak můžete rozložit na více dnů nebo si toto rychlé vyvážené jídlo připravit na více dnů najednou. Mňam.
Rozpalte gril, barbecue sezóna je konečně tady! S pestrým mixem šesti našich populárních omáček si užijete opravdu nezapomenutelnou grilovačku. Mňam. Všechny omáčky jsou zabalené v pevné kartonové tašce. Stačí ji vzít a vyrazit.
Jak říká kuchařka Chili Ta, tyto dobroty tě svou chutí a praktičností vystřelí z ponožek! Vynikají především svou chutí, díky které máte základ pro každé jídlo hotový. Pesta stačí natřít na chlebíky, přimíchat do těstovin a polévek nebo v nich marinovat tofu či maso. Jablečné čatní ozdobí a chuťově podtrhne nejen sendviče, burgery a sýry, ale božsky chutná i s hummusem či jinou pomazánkou. Do balíčku přidáváme také přírodně fermentovanou Sójovku, která nejlíp dosolí všechny tyto pokrmy a Čilipastu, která je tě vystřelí především svou chutí. Recepty a další tipy na vaření najdete pod QR kódem na etiketách každého produktu.
Ochutnejte všechny oblíbené produkty Jitky Nováčkové od české firmy Živina, které dbá na prvotřídní kvalitu, vyladěnou chuť a ohleduplnost k životnímu prostředí. Začněte exotickým Arašídovým krémem spojující pražené arašídy s kokosovým nádechem. Oživte jídla netradičním dýňovým kečupem nebo se nechte okouzlit lahodným pečeným kečupem z českých rajčátek. Ponořte se do asijské kuchyně s autentickou Teriyaki nebo Pad Thai omáčkou. Obohaťte své recepty pestem Thajská bazalka nebo vsaďte na Shiitake pesto s bohatou umami chutí. Pro nejen dokonalou kávu je tu vylepšený Ovesný nápoj barista v tetrapackovém eko obalu.
Připravte si doma snadno a rychle fantastické teriyaki udon nudle, které budou chutnat jako od asijského šéfkuchaře. Z balíčku uvaříte 5-6 porcí japonských nudlí s již dokonale vyváženou chutí. Mňam.
Uvařte si doma stejně dobře jako opravdoví mistři asijské kuchyně. Nikdy to nebylo jednodušší. Tyto omáčky a kari pasty od Živiny jsou plné lahodných a exotických chutí z různých koutů Asie – od Thajska přes Japonsko až po Vietnam. Vyrábíme je v Česku pouze z výběrových ingrediencí ve spolupráci s šéfkuchařem Štěpánem Návratem. Připravit autentickou asijskou kuchyni je s nimi hračka – hotovo máte do 15 minut a s minimálním úsilím. Podívejte se na naše recepty a oživte svůj repertoár s Uměním asijské kuchyně od Živiny!
Rostlinná alternativa živočišné bílkoviny z fermentovaného čočky - z tradiční superpotraviny blízké naší kultuře. Vyrobeno v bio kvalitě bez sóji, lepku a konzervantů.
Rostlinná alternativa živočišné bílkoviny z fermentovaného žlutého hrachu - z tradiční superpotraviny blízké naší kultuře. Vyrobeno v bio kvalitě bez sóji, lepku a konzervantů.
Tofu Natur tvrdé v bio kvalitě z organických sójových bobů. Všichni, kdo mají rádi tofu, si cení hlavně jeho výživové hodnoty a schopnosti přejmout chuť ostatních přísad. Naše Tofu je poctivě vyrobené v Česku a získá si vás svou kvalitou a autentickou chutí. Zkuste něco nového a přidejte si ho i do svých jídel.
Objevte doma kouzlo Chai Latté! Bohatá směs koření zahřeje a potěší vaše smysly. Stačí přidat náš Ovesný nápoj a máte skvělou alternativu kávy bez kofeinu.
Ovesný nápoj barista s poctivou dávkou ovsa ocení zejména ti, co hledají chuťově vyladěné alternativy rostlinného mléka, milovníci kávy a také baristi. Složení nápoje jsme vyladili natolik, že s ním vytvoříte hebkou mléčnou pěnu, která dá vyniknout chutí kávy, kterou zároveň zjemní. Rostlinný ovesný nápoj ocení také milovníci ovesných kaší a müsli snídaní.
Čaj, který je díky nulovému obsahu kofeinu ideálním partnerem na večer. Připomíná vůni a pohodu zimních večerů. Na 1 čajovou lžičku použijte 250 ml vroucí vody a louhujte 8 minut.
Čaj, který je skvělým parťákem po jídle. Plná chuť a vyšší obsah kofeinu funguje jako skvělá alternativy kávy i dezertu. Na 1 čajovou lžičku použijte 250 ml vroucí vody a louhujte 5 minut. Směs zvládne dva nálevy.
Čajová směs, která dokáže rychle zahřát a nastartovat. Je svěží, lehce pitelná a příjemně zázvorová. Na 1 čajovou lžičku použijte 250 ml vroucí vody a louhujte 5 minut. Směs zvládne dva nálevy.
Jemný indický darjeeling. Originální směs koření a bylinek. Míchaný dle ajurvédy. Zavřete oči a přeneste se na vlně dobrých vibrací do tropických dálek. A to s originální směsí bio koření a šampaňského mezi čaji – indickým darjeelingem. Good vibes je namíchaný podle ajurvédských principů ve 100% čistě přírodní kvalitě. A s láskou k tělu, zemi i přírodě. Výsledek? Mléčná aromatická chuť darjeelingu, květinové tóny a jemná chuť vanilky, růže a máty. Osvěží vás i v tom největším letním horku. Podpoří zažívání. Vyladí tělo i mysl. Čaj doporučujeme popíjet během dne nebo po jídle. Připravuje se jako čajový výluh.
Černý indický čaj Assam. Čistě přírodní koření, bylinky. Lehce nasládlá chuť. S povzbuzujícími účinky. Čajová směs namíchaná ručně s respektem k životu, přírodě, lidem. Kombinace jemného černého indického čaje a kvalitního koření a bylinek. Připravíte si z ní třeba lahodný masala chai, který díky obsahu kofeinu úžasně povzbudí a naladí do nového dne svoji lehce svíravou a nasládlou chutí. Doporučujeme dopřát si šálek téhle čajové směsi ráno ke snídani nebo během dopoledne. Můžete si připravit jako čajový výluh a nebo povařit s ovesným nápojem a připravit si lahodný nápoj Masala Chai / Chai Latte.
Honeybush bez kofeinu. Koření v čistě přírodní kvalitě. Chuť medově ovocná. Zklidňuje a uvolňuje. Čajová směs míchaná ručně a z těch nejlepších surovin – ze směsi koření v bio kvalitě a „čaje“ z medového keře honeybush. Výsledek? Originální čajový základ (nejen) na masala chai, ale i další lahodné nápoje, které díky absenci kofeinu krásně zklidní a pomůžou s uvolněním po celodenní práci. Šálek téhle čajové směsi s medovou a ovocnou chutí doporučujeme vychutnávat v odpoledních a večerních hodinách. Můžete si připravit jako čajový výluh a nebo povařit s mlékem a připravit si lahodný nápoj Masala Chai / Chai Latte.
Naturálně zpracovaná Etiopie pražená pro filtr s chuťovým profilem ostružin a jahod z pěstitelské stanice Goro, která ve vysokých nadmořských výškách pěstuje kávu již po několik generací.
100ks bělených filtrů pro Hario V60 pro přípravu kávy.
Guarana je tradiční přírodní životabudič, který vás nenechá na holičkách. Již amazonští indiáni věděli, že díky guaraně zvládnou v dobré kondici a s bystrými smysly extrémně náročné situace. Pokud vás pokouší únava či vyčerpání nebo jen potřebujete být výkonní, guarana
Chceš začít s filtrovanou kávou? Začít jde s málem a jednoduše. Tradiční Dripper Hario V60 od japonského výrobce. Pevný a při běžném užívání téměř nerozbitný, přitom však elegantní a cenově velmi dostupný. Plast, ze kterého je vyroben, je zdravotně nezávadný a nemění chuť kávy. Součástí balení je i plastová odměrka na mletou kávu. Teď už potřebuješ kávu, filtry, horkou vodu z konvice a dál už nech pracovat gravitaci.
Chceš začít s filtrovanou kávou? Začít jde s málem a jednoduše. Tradiční Dripper Hario V60 od japonského výrobce. Pevný a při běžném užívání téměř nerozbitný, přitom však elegantní a cenově velmi dostupný. Plast, ze kterého je vyroben, je zdravotně nezávadný a nemění chuť kávy. Součástí balení je i plastová odměrka na mletou kávu. Teď už potřebuješ kávu, filtry, horkou vodu z konvice a dál už nech pracovat gravitaci.
Ajala Elixír je šetrně zpracovaná 70% čistá čokoláda mletá na jemný prášek. Hravě si z ní připravíte horký nápoj, který byl nedílnou součástí kultury starých Mayů a Aztéků. Ti horkou čokoládu považovali za posvátný nápoj s povzbuzujícími a léčivými účinky. Nápoj podporuje soustředění, rozjasní mysl, dodává energii a obsahuje řadu výživově hodnotných látek.
Vychutnejte si doma Chai Latté bez přidaného cukru! Bohatá směs koření zahřeje a potěší vaše smysly. Stačí přidat náš Ovesný nápoj a máte skvělou alternativu kávy bez kofeinu.
Royal Chai latte je pravé a původní Chai latte vyráběné ve Velké Británii, 100% přírodní a VEGAN. K výrobě Chai latte se použivají pouze rostlinná mléka a neobsahuje žádná barviva, dochucovadla ani konzervanty. Skvělé chutná právě s rostlinným ovesným mlékem. Kromě klasické přípravy s použitím teplého našlehaného mléka se hodí i pro přípravu studených alternativ jako je Ice Chai latte, frappe nebo do milkshaků. Tradiční nápoj, v Indii nazývaný Masala Chai, je dokonale vývaženou kombinací černého čaje, směsi exotického koření, mléka a cukru.
Pražená káva značky Pikola se vyznačuje jemnou chutí ořechu, sladkého nugátu s karamelem a lehkou ovocností připomínající červené ovoce. Perfektně se hodí na espresso či do mléčných nápojů. Směs tvořená z nejčerstvějších sklizní s dohledatelným původem zrna z kávových plantáží v Brazílii, El Salvadoru a Rwandě.
Směs kávy ideální pro domácí použití díky své konzistentnosti při použití na pákových i automatických kávovarech. Základem směsi je káva z Brazílie, která vyniká čokoládově-oříškovými tóny, skvěle ji doplňuje káva z Nikaraguy, která naší Pauze dodává sladkou ovocnost.
Zrnková káva od brněnské pražírny Rebelbean pro použití na espresso a do automatických kávovarů.
Zrnková káva od brněnské pražírny Rebelbean si vás získá svou plnou sladkou chutí s ovocně příjemnou aciditou. Představte si lívance, kdy je každá vrstva namazaná jinou marmeládou. Káva je pražena na omni roast, proto se v přípravě nemusíte omezovat jenom na espresso, můžete si ho připravit také např. na batch brew.
Zrnková káva od brněnské pražírny Rebelbean pro použití na espresso a do automatických kávovarů.
Otevírací doba